Webdesigner 88: Canvas, CSS-modules, SVG’s animeren, Node.js masterclass

Er wordt misschien niet vaak bij stil gestaan, maar Canvas, in combinatie met JavaScript, kan je de mogelijkheid bieden om je graphics te transformeren. In Webdesigner 88 nemen we de mogelijkheden die dit HTNL5-element biedt onder de loep, laten we zien hoe je er  2D-tekeningen mee maakt en geven we enkele workshops en voorbeelden waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

De creatieve mogelijkheden van Canvas

Canvas biedt een omgeving waarin je met JavaScript graphics kunt creëren. Je kunt onder andere video’s bewerken en games en interactieve grafieken maken. In Webdesigner 88 kijken we naar de mogelijkheden die Canvas en JavaScript bieden en tonen toptechnieken die je graphics transformeren. bekijken we allerlei mooie CSS-experimenten.

CSS-modules maken met webpack

Afhankelijk van met wie je praat, is CSS geweldig, irritant of waardeloos. Ontwikkelaar Glen Maddern heeft een nieuwe methode gepresenteerd: CSS Modules. Deze lossen enkele problemen van CSS op die het werk makkelijker maken en interessante mogelijkheden bieden.

Superstrakke sites met SVG

SVG-afbeeldingen zijn bijna altijd vectorillustraties, waardoor ze perfect zijn voor icons en logo’s. Doordat ze met vectoren worden beschreven, zijn SVG-bestanden bijzonder klein, laden ze snel en kunnen ze zonder kwaliteitsverlies worden geschaald. Ideaal dus voor responsive graphics.

Node.js-masterclass

Developers die Redis met node.js willen gebruiken, worden al afgeschrikt door de website. Leer deze basisconcepten voordat je verdergaat. Ontdek het belang van KV stores, event buses en socketverbindingen en leer hoe ze het verschil maken in elk succesvol Node-project.

En verder…

…gaan we op bezoek bij Thinking Juice en Mirum, maken we transparante achtergrondeffecten met lagen en maskers in CSS, laten we zien hoe je soepel bewegende accordionmenu’s maakt, kijken we vooruit naar Angular2, geven experts tips over essentiële technieken voor Ruby on Rails en kijken we hoe je unieke overgangseffecten maakt met sprites.

Deel dit artikel of reageer