Piratenpartij-lijsttrekker Ancilla wil Facebook aanpakken

Het rommelde deze week in het bestuur van de Piratenpartij. We spraken lijsttrekker Ancilla van de Leest er over en over de plannen van de partij.

Drie bestuursleden van de Piratenpartij stapten deze week op. Ze konden zich niet vinden in de koers van lijsttrekker Ancilla van de Leest. We spraken haar over hoe de partij er nu voor staat. Hoe wil de Piratenpartij zijn eerste zetel in de Tweede Kamer gaan halen? Privacy en digitale burgerrechten zijn belangrijke speerpunten. Van de Leest wil bijvoorbeeld dat Nederland, net als Duitsland, strenger gaat optreden tegen grote Amerikaanse techbedrijven zoals Facebook. Maandagavond meer Ancilla in de Bright TV-rubriek Bekende Nerd.

Abonneer je op ons kanaal.  Kijk maandagavond naar Bright TV op RTL Z (22:00) of RTL 7 (24:00).

Deel dit artikel of reageer