watchOS 3: De nieuwe Berichten effecten bekijken en gebruiken

Apple Watch icon voor berichten

De Berichten applicatie in iOS 10 bevat een hoop nieuwe effecten en animaties voor iMessage. Alle vernieuwingen voor deze applicatie vind je hier terug. Wie in het bezit is van een Apple Watch met watchOS 3 of nieuwer kan al deze effecten ook bekijken op zijn of haar Watch.

De Apple Watch fungeert vooral als kijkbuis van de nieuwe effecten, op de Watch is het het haast niet mogelijk om berichten met zulke effecten op te maken. Wel kun je via de Apple Watch tapbacks (korte reacties) geven en heb je snel toegang tot je emoji’s.

Berichten effecten bekijken op een Apple Watch

Wanneer je een bericht ontvangt met een effect of animatie zoals klap, confetti en meer worden gewoon afgespeeld. De animaties worden ook weergegeven bij het ontvangen van een melding. Je zal merken dat een tekstballon-effect minder mooi wordt weergegeven in een melding dan in de Berichten applicatie zelf op de Apple Watch. Maar ze zijn wel zichtbaar.

Nieuwe berichten effecten ook in watchOS 3

Tapbacks geven op een bericht via een Apple Watch

De korte reacties (tapbacks) kun je wel geven via de Apple Watch. Leg je vinger op de tekstballon (het bericht) tot het pop-up venster verschijnt. Tik op één van de reacties om deze te koppelen aan het bericht.

tapbacks geven als berichten effecten in watchOS 3

Stickers en emoji’s gebruiken via een Apple Watch

Antwoorden op een bericht met behulp van een emoji is eenvoudiger dan ooit. Tik op het emoji-icoon en kies een gewenste emoji. Gebruik je in iOS vaak stickers dan vind je deze ook terug bij de ‘recent gebruikte’ emoji’s. Zo kun je toch via de Watch een sticker versturen, uiteraard zijn de geanimeerde emoji’s (stickers) nog steeds aanwezig in watchOS. Vastplakken van een sticker op een bericht is niet mogelijk.

Lees ook: Scribble activeren op een Watch en gebruiken

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer