Facebook Messenger: Versleutelde end-to-end-encryptie gesprekken voeren

facebook messenger logo icon

Vanaf nu kun je ‘veilige’ gesprekken voeren via Facebook Messenger. Het gaat hier om end-to-end-encryptie, waardoor gesprekken worden versleuteld.

In tegenstelling tot iMessage en WhatsApp worden niet alle gesprekken in Messenger versleuteld. Zo is dit alleen maar het geval wanneer je handmatig ervoor kiest om een gesprek geheim te voeren. De optie kun je inschakelen via de Messenger app ▸ Ik ▸ Geheime gesprekken ▸ schakel de gelijknamige optie in.

Versleutelde gesprekken voeren in Facebook Messenger

• Open de Facebook Messenger applicatie
• Navigeer naar het tabblad ‘Start’
• Tik bovenin op het vierkantje met de pen
• Tik vervolgens bovenin op ‘Geheim’

versleutelde gesprekken voeren in Facebook messenger

Kies een contact persoon waarmee je een versleuteld gesprek wilt voeren. Alle berichten die worden uitgewisseld met deze persoon via een beveiligde end-to-end-encryptie. Dit houdt in dat instanties zoals de NSA of zelfs Facebook de berichten niet kunnen onderscheppen. Houdt er wel rekening mee dat de geheime gesprekken beperkingen hebben zoals geen volledige pushberichten en ze verschijnen slechts op één apparaat.

Naast het tekstveld vind je overigens een timer terug. Door hier op te tikken kun je instellen wanneer een verzonden bericht volledig wordt gewist bij de ontvanger zodra deze gelezen is. Je hebt de keuze uit verschillende tijden of om het automatisch wissen uit te schakelen.

Lees ook: Aanrader! Twee-staps-verificatie activeren voor Facebook

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer