WhatsApp begint wel heel erg op Snapchat te lijken

Afgelopen week heeft WhatsApp een nieuwe functie gelanceerd om foto’s en video’s te bewerken op een Snapchat-achtige manier. Met de nieuwe camerafuncties van WhatsApp kun je op je foto’s en video’s schrijven, maar ook emoji’s toevoegen. Dat meldt WhatsApp op hun blog.

Als je een foto deelt in WhatsApp, zullen automatisch nieuwe bewerkingsopties tevoorschijn komen. Je kunt tekenen op de foto, emoji’s toevoegen en tekst in verschillende kleuren en lettertypes toevoegen.

Front flits op WhatsApp

Het feit dat je teksten, tekeningen en emoji’s kunt toevoegen aan foto’s lijkt wel heel erg op Snapchat. But, there’s more: als je een selfie maakt in WhatsApp kun je ook een flitser inschakelen, net als bij Snapchat. Je scherm licht dan op en zo kun je ook nog in een donkere omgeving een selfie maken. Ook heeft WhatsApp een zoom-functie toegevoegd voor het opnemen van video’s. Sleep je vinger omhoog en omlaag om in- en uit te zoomen. Dubbeltik op je scherm om van front naar back camera te wisselen. Erg Snapchat alike als je het mij vraagt.

De functies zijn afgelopen week op Android-telefoons uitgerold en zullen binnenkort ook beschikbaar worden op iPhone.

Deel dit artikel of reageer