Kleine wijzigingen in macOS Sierra (#2)

macOS Sierra tips 10.12 logo

Nieuwe interface voor Console

Sinds OS X Yosemite heeft OS X een geheel nieuwe look gekregen, toch bleven nog veel applicaties en opties achter. In OS X El Capitan kregen de meeste applicaties een update waaronder schijfhulpprogramma echter bleef de Console applicatie achter.

Vanaf macOS Sierra heeft deze ook een nieuwe look gekregen. Extra functies moet je niet verwachten, het gaat echter alleen maar over een nieuwe interface.

Dicteren inschakelen in Systeemvoorkeuren

Vanaf macOS Sierra heeft de voorkeurenpaneel ‘Dicteren en spraak’ plaatst gemaakt voor Siri. Toch kun je nog steeds de dicteerfunctie gebruiken in macOS. Met behulp van dicteren kun je teksten opstellen door middel van spraak.

Dicteren kun je vanaf nu activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ tabblad ‘Dicteren’. Zet de optie ‘Aan’ en pas deze naar eigen wens aan. Meer info over dicteren in macOS vind je hier terug.

Emoji’s duidelijker dan ooit

Niet alleen hebben alle emoji’s een nieuwe look gekregen in iOS 10, ook deze zijn vanaf macOS Sierra vernieuwd. Het gaat om iets grotere emoticons met verbeterde gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe emoji’s toegevoegd zoals meerdere vrouwelijke sporters en de vervangen van het geweer door een waterpistool.

Kleine wijzigingen in macOS zoals dicteren en emoji's

Slepen van Foto’s

In de Foto’s applicatie op de Mac kun je eenvoudig foto’s en video’s exporteren door deze te selecteren en te slepen naar je bureaublad of Finder. Meerdere items selecteren kun je doen door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden tijdens het klikken op foto’s en video’s. Tijdens het slepen treed er een nieuw effect op, de items worden gestapeld. De verandering is klein, maar zorgt wel voor een betere duidelijkheid tijdens het slepen.

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer