Grote provider stopt met vervangen Galaxy Note 7

De grote Amerikaanse provider AT&T stopt met leveren van de vervangende exemplaren van Samsungs Galaxy Note 7, nadat er al vijf toestellen vlam hebben gevat.

Telecomaanbieder AT&T zegt de vervangende Galaxy Note 7’s niet meer te leveren aan zijn klanten totdat er meer duidelijk is over de veiligheid van het toestel. Inmiddels zouden al vijf vervangende Note 7’s in de brand zijn gevlogen. AT&T raadt klanten die al een vervangende Note 7 hebben gekregen om dit toestel in een van zijn winkels om te ruilen voor een andere smartphone naar hun keuze.

De Galaxy Note 7, die in de VS medio augustus verscheen, werd in september wereldwijd teruggeroepen vanwege een accuprobleem, waardoor de smartphone oververhit kan raken. Samsung startte eind september met het leveren van vervangende toestellen.

Nederland

In Nederland was de Note 7 nog niet te koop toen de terugroepactie werd gestart. Samsung wil maandag in ons land starten met het leveren van de toestellen aan de eerste Nederlanders. Eind november zou de Note 7 weer op de markt komen in Europa.

De Amerikaanse toezichthouder US Consumer Product Safety Commission doet onderzoek naar de incidenten met de Note 7. Samsung zegt alle medewerking aan dit onderzoek te geven. 

Deel dit artikel of reageer