iOS 10: WhatsApp gebruiken via Siri, widget en toegangsscherm

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp heeft een update versie 2.16.10 gekregen. Niets bijzonder zou je denken, echter geeft deze update WhatsApp tal van extra mogelijkheden onder iOS 10. Zo kun je vanaf nu WhatsApp gebruiken in combinatie met Siri en is er een speciale widget.

Tijdens de aankondiging van iOS 10 liet Apple al weten dat diensten zoals WhatsApp worden geïntegreerd in iOS. Wanneer je de update hebt geïnstalleerd en je ontvangt een telefoon-oproep dan krijg je het gewone oproep-scherm te zien. Hierdoor kun je het WhatsApp-gesprek gewoon beantwoorden vanaf het toegangsscherm.

WhatsApp-berichten versturen via Siri

Vanaf iOS 10 is Siri opengesteld voor ontwikkelaar, ook WhatsApp profiteert hier van. Vanaf nu is het mogelijk om WhatsApp-berichten te versturen via Siri. Hoe je een bericht verstuurt via Siri lees je hieronder.

“Stuur een WhatsApp-bericht naar [NAAM]”
• Siri vraagt naar welke bericht er verstuurd moet worden
“Spreek je bericht uit”
• Bevestig of het bericht verstuurt moet worden

WhatsApp-berichten versturen via Siri en WhatsApp

Het is helaas niet mogelijk om het bericht aan te passen via Siri. Wanneer je op het bericht tikt wordt het contact geopend in WhatsApp en kun je handmatig het bericht invoeren. Kun je geen berichten sturen via Siri? Schakel dit dan eerst in via Instellingen ▸ Siri ▸ Appondersteuning ▸ schakel WhatsApp in.

Speciale WhatsApp Widget

Vanaf versie 2.16.10 en iOS 10 heb je ook toegang tot een speciale WhatsApp widget die je recente contacten toont. Dit zijn de contacten waarmee je recent een gesprek hebt gevoerd. De widget kun je toevoegen via het Widget-overzicht, scroll naar beneden en tik op ‘Wijzig’.

Lees ook: Je WhatsApp accountinformatie en telefoonnummer niet delen met Facebook en adverteerders

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer