Kleine wijzigingen in watchOS 3 (#1)

watchOS 3 logo

Automatisch installeren van apps op een Apple Watch uitschakelen

In eerdere versies van watchOS was het al mogelijk om het automatisch installeren van applicaties uit te schakelen. Wanneer je een iOS app installeert die ook een Apple Watch variant heeft kan deze automatisch geïnstalleerd worden.

Dit kun je uitschakelen via de Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ schakel de optie ‘Installeer apps automatisch’ uit.

Siri op de Apple Watch

Echt spectaculair is deze kleine wijziging niet, maar vanaf watchOS 3 ziet het beginscherm van Siri er stukken beter uit. De tekst ‘Waarmee kan ik je van dienst zijn’ wordt nu gecentreerd weergegeven. Verder krijg je nu een haptische feedback wanneer Siri stopt met luisteren en krijg je boodschappen zoals: ‘even geduld’ of ‘wacht even’ te zien wanneer Siri jouw commando aan het verwerken is. Voorheen bleef je namelijk enkele seconden staren naar een leeg scherm.

kleine wijzigingen in watchOS 3 zoals Siri en apps installeren

Opstarten van applicaties

Vanaf watchOS 3 starten applicaties beduidend sneller op. Zeker apps die je hebt toegevoegd aan het Dock. Wanneer je nu een app opstart krijgt je een nieuwe manier van laden zien. Je ziet het app-icoon met daarrond een draaiende cirkel. Wanneer een app al actief is en wordt bijgewerkt krijg je wel nog de draaiende bolletjes zien.

kleine wijzigingen in watchOS 3 zoals laden en sluiten meldingen

Sluiten van meldingen

Bij het ontvangen van een melding kun je deze bekijken of verbergen. Bij sommige meldingen kun je ook direct reageren zoals bijvoorbeeld bij Mail of Berichten. Een melding sluiten kun je nog steeds doen door deze omlaag te vegen. In watchOS 1 en 2 kreeg je dan het Berichtencentrum te zien, vanaf watchOS 3 krijg je de app te zien die je op dat moment actief had. Dus bijvoorbeeld de klok of work-out. De melding popt dus nu echt op en kan ook gewoon verborgen worden zonder dat de app verlaten wordt.

Lees ook: Een hoop nieuwe standaard complicaties voor de Apple Watch

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer