Ancel toont character modellen van Beyond Good and Evil 2

De ontwikkelaar deed dat op Instagram. Het vervolg op de cultgame was in 2008 al in ontwikkeling en zelfs speelbaar, zo laat Ancel weten. “Alle video’s waren realtime, maar we hadden te veel technische problemen. We wilden planeten kunnen verkennen, ruimtereizen, steden… dat was allemaal al voor de eerste game bedoeld.”

“In plaats onze droomgame op te geven,” vervolgt Ancel, “besloten we terug naar 2D te gaan en gingen we aan Rayman werken met het plan om daarna weer verder te gaan aan Beyond Good and Evil 2. We hebben nog véél werk voor de boeg maar de techniek is er klaar voor en het team is fantastisch!”

Op de foto zijn diverse personages van Beyond Good and Evil 2 te zien. Pey’J en Jade zijn de hoofdpersonages uit het eerste deel, en de man in het midden is vermoedelijke Jade’s vader.

Onlangs bevestigde Ubisoft dat het langverwachte vervolg wederom in ontwikkeling is. Verdere details ontbreken, inclusief naar welke systemen de game komt. Wel gaan er al geruime tijd geruchten dat de game exclusief voor de Nintendo NX in de maak is, maar dit is niet bevestigd.

Deel dit artikel of reageer