watchOS 3: Apple Watch scherm langer actief houden en wat weergeven

Apple Watch icon voor apple watch

Wanneer je de Apple Watch om hebt en naar je toe draait wordt het scherm automatisch geactiveerd. Standaard wordt dan de wijzerplaat getoond, maar er zijn meerdere mogelijkheden.

Zo kun je ook de laatst gebruikte applicatie tonen. Dit is al enige tijd mogelijk, maar vanaf watchOS 3 zijn daar enkele nieuwe opties bij gekomen. Zo kun je de tijd instellen wanneer een app getoond moet worden of juist helemaal niet.

Instellingen voor activeren Apple Watch scherm

• Open de Apple Watch app op de iPhone
• Navigeer naar het tabblad ‘Mijn watch’
• Tik op ‘Algemeen’
• Open de optie ‘Activeer scherm’

Of pas dit aan via de Apple Watch zelf via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Activeer scherm.

Apple Watch scherm activeren en instellen

In voorgaande versies had je alleen de mogelijkheid om door te gaan met de laatste activiteit of de wijzerplaat te tonen. Dit is sinds watchOS 3 gewijzigd, nu wordt namelijk altijd de applicatie getoond wanneer je deze actief hebt. Dit houdt in: wanneer je een app gebruikt en even de Watch niet actief is zal het scherm dimmen, bij het opnieuw activeren van het scherm verschijnt de app weer opnieuw.

Dit gedrag kun je zolang de sessie van de app loopt actief hebben (bijvoorbeeld tijdens een work-out of timer), 8 minuten of een uur na laatste gebruik van de app, of altijd tot je de app afsluit en een andere app (klok voor wijzerplaat) opent. De meest gangbare is 8 min. na laatste gebruik.

Lees ook: Een Apple Watch applicatie geforceerd afsluiten

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer