macOS Sierra: Flash, Silverlight en meer opnieuw inschakelen

flash inschakelen

Vanaf macOS Sierra worden Safari plugins zoals Adobe Flash en Silverlight standaard uitgeschakeld. Dit met het oog op veiligheid en betere prestaties voor de Mac die hierdoor energiezuiniger functioneert.

Gelukkig zijn er steeds meer websites overgeschakeld op HTML5, alleen zijn er nog een aantal die veelvuldig gebruikmaken van Silverlight of Flash. Deze websites kunnen dus deels niet gebruikt worden tenzij je de toegang tot de plugins activeert.

Flash, silverlight en meer inschakelen in macOS Safari

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op Safari gevolgd door ‘Voorkeuren’
• Open het tabblad ‘Beveiliging’

flash en silverlight inschaken macOS sierra

Klik nu naast ‘Internetplugins’ op Plugin-instellingen. Er opent een nieuwe venster met een kolom van alle geïnstalleerde plugins. Vink degene aan die je wilt activeren. Klik in de kolom op de plugin om de instellingen verder te wijzigen.

Rechts vind je de websites terug die ooit deze plugin al hebben gebruikt. Kies in het dropdown-menu voor ‘Aan’. Onderaan dit overzicht vind je ‘Bij bezoeken van andere websites’ terug. Kies hier ook voor ‘Aan’ of ‘Vraag’ om de plugin te activeren voor nieuwe websites.

Lees ook: Alle ontwikkelaars toestaan voor Gatekeeper in macOS

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer