watchOS 3: Apple Watch kwijt? Speel een geluid af of blokkeer deze

Apple Watch icon voor apple watch

Vanaf watchOS 3 wordt ‘Zoek mijn Watch’ standaard geactiveerd als je ook ‘Zoek mijn iPhone‘ hebt geactiveerd op je iPhone. Dit kun je doen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iPhone ▸ schakel de gelijkmatige optie in.

Wanneer je dus jouw Apple Watch kwijt bent kun je deze terugvinden via ‘Zoek mijn Watch’. Hierdoor kun je een geluid afspelen zodat je deze kunt vinden, maar ook blokkeren of zelfs wissen. Dit kun je doen via de Zoek iPhone applicatie op je iPhone of iCloud.com. Beide functies werken hetzelfde.

Apple Watch kwijt of verloren, terugvinden via Zoek mijn Watch

• Open de Zoek iPhone applicatie op je iPhone
• Log in met je Apple ID
• Tik in de lijst op de Watch

Direct wordt de laatst geregistreerde locatie van de Apple Watch weergegeven op de kaart. Tik op ‘Taken’ voor extra’s uit te voeren.

Apple Watch kwijt, zoek mijn watch

Een geluid afspelen op een Apple Watch

Tik op ‘Speel geluid af’ om een geluid op de Watch af te spelen. Hierdoor kun je de Apple Watch lokaliseren, let wel. Dit werkt alleen wanneer de Apple Watch verbonden is met een netwerk en dus ook met een iPhone. Het geluid afspelen zul je dus vooral gebruiken wanneer je jouw iPhone aan het zoeken bent in huis of op een locatie binnen een straal van 10 meter (bluetooth).

Apple Watch blokkeren of wissen op afstand

Met de optie ‘Verloren’ kun je de Apple Watch blokkeren zodra deze verbinding maakt met het netwerk. Hierdoor kan alleen jij de Watch weer deblokkeren. Ditzelfde geldt ook voor het wissen van de Watch op afstand via de optie ‘Wis watch’. Hoe je deze functies activeert via iCloud.com lees je hier terug.

Lees ook: Activeringsslot inschakelen op de Apple Watch

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer