Wat te verwachten van het aankomende ‘Hello Again’-event?

hello again

Aanstaande donderdag 27 oktober houdt Apple een speciaal evenement op de Apple Campus in Cupertino. Tijdens dit ‘Hello Again’-event wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de MacBook Pro aangekondigd.

Dat Apple nieuwe Macs gaat aankondigen is vrij zeker, dit kunnen we opmaken uit de uitnodiging. Apple heeft al meerdere keren ‘Hello’ en ‘Hello Again’ gebruikt bij het voorstellen van nieuwe Macs. Dit jaar heeft alleen nog maar de MacBook 12-inch Retina een update gekregen, maar alle andere Macs lopen theoretisch gezien achter. Tijd voor een grondige update!

Nieuwe MacBook Pro met Magic Toolbar

Een compleet nieuwe MacBook Pro is vrijwel zeker, eerder dit jaar kwamen er al onderdelen naar buiten. Zo zou de nieuwe Mac een OLED-balk krijgen. Deze balk gaat de functietoetsen bovenaan het toetsenbord vervangen. Vorige week kwam al naar buiten dat deze balk waarschijnlijk de naam ‘Magic Toolbar’ gaat krijgen.

De toolbar zal in eerste instantie de functietoetsen overnemen, maar je kunt ook extra’s toevoegen. De balk kan namelijk ook dienen als mini-scherm waarop allerlei content kunt weergegeven. Zo kunnen apps bijvoorbeeld de toolbar gebruiken om snelkoppeling in te plaatsen voor verschillende opties die gebruikt kunnen worden in een app.

macbook pro concept voor 'hello again'-event

Klik hier voor meer conceptfoto’s

Naast de Magic Toolbar melden de geruchten dat de MacBook Pro Touch ID zal krijgen. Net zoals op de iPhone en iPad kun je met behulp van deze optie inloggen op je Mac met behulp van je vingerafdruk.

Het uiterlijk van de MacBook Pro zal dunner zijn dan het huidige model, maar toch een grotere batterij bevatten. Ook komt de nieuwe Pro beschikbaar in verschillende kleuren te vergelijken met de iPhone 7 of MacBook 12 inch. De SD-sleuf, HDMI- en de MagSafe-poort gaan verdwijnen en maken plaats voor 4 USB-C poorten en 1 Thunderbolt 3. Goed om te weten, de USB-C poorten zullen mogelijk worden voorzien van een USB 3.1 Gen 2 variant met een maximale snelheid van 10Gb/s. Mogelijk heeft Apple een nieuwe MagSafe-achtige aansluiting voor USB-C ontworpen die het gebruik van de MacBook veiliger maakt.

Aannemelijk is dat de MacBook Air een kleine update gaat krijgen. De Air blijft het instapmodel van Apple voor een schappelijke prijs. De nieuwe MacBook Air gaat ondersteuning krijgen voor USB-C en zullen er wat poorten gaan verdwijnen zoals de MagSafe-poort. Helaas is er slecht nieuws voor de 11 inch gebruikers, deze versie zou Apple definitief vaarwel zeggen. Verwacht overigens geen Retina-scherm, hiervoor moet je toch echt de 12 inch variant of Pro voor aanschaffen.

iMac, Mac mini en Mac Pro?

De MacBook Pro staat centraal dit jaar, dus verwacht geen grote verandering voor de overige Macs in het rijtje. Waarschijnlijk zullen deze voorzien worden van een kleine update onder de motorkap. Denk hierbij aan een snellere en zuinigere processor.

Eerder dit jaar heeft Apple de verkoop van het Thunderbolt Display (externe scherm) definitief gestopt. Toen gingen er al geruchten over een eventuele opvolger. De kans bestaat dat Apple aanstaande donderdag een 5K versie van dit scherm onthult. Het scherm zou een resolutie van 5120 x 2880 (5K) krijgen en beschikken over een ingebouwde grafische processor. Goed om te weten, volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo kunnen we het externe scherm pas half 2017 verwachten.

'hello again'-event display

Wanneer te koop en overige producten?

De nieuwe Macs kunnen we al snel verwachten. Verschillende bronnen weten te melden dat we nog deze maand de nieuwe Macs kunnen bestellen en worden begin november geleverd. Aannemelijk is dat we na afloop van het event de Macs kunnen bestellen. Hetzelfde is ook het geval voor de eerder aangekondigde AirPods, deze kunnen we vermoedelijk 27 oktober bestellen.

Bekijk ook: Kom in de stemming voor het aankomende event en download de wallpapers

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer