iOS 10: Het vernieuwde toegangsscherm en ontgrendelen

iOS 10 tips logo

In iOS 10 heeft Apple het toegangsscherm onder handen genomen en moet je deze op een nieuwe manier ontgrendelen. Voorheen veegde je van links naar rechts om je iPhone, iPad of iPod Touch te ontgrendelen, maar nu toont deze actie jouw widgets.

Wie in het bezit is van een iPhone of iPad met Touch ID krijgt er een extra mogelijkheid bij. Zo kunnen deze gebruikers het toegangsscherm ontgrendelen zonder deze te verlaten. Gebruikers zonder de vingerafdrukscanner moeten eerst hun iPhone of iPad ontgrendelen. Hierdoor kun je gebruikmaken van widgets en interactieve meldingen zonder het scherm te verlaten.

Hoe een iPhone of iPad ontgrendelen in iOS 10

Het ontgrendelen is simpel, in plaats van ‘Veeg om te ontgrendelen’ moet je nu de thuisknop indrukken om het beginscherm weer te geven. Is Touch ID ingeschakeld dan wordt je vingerafdruk gescand en direct het toestel ontgrendeld, heb je dit niet dan moet je jouw toegangscode invoeren. Het klopt dat mensen zonder Touch ID tweemaal moeten drukken op de thuisknop. Eerst ontgrendelen om toegang te krijgen tot de interactieve meldingen en daarna om toegang te krijgen tot de iPhone of iPad.

iOS 10 toegangsscherm ontgrendelen en mogelijkheden

Extra ontgrendel-opties

Om te weten te komen dat jouw iDevice is vergrendeld kun je de statusbalk van je iPhone of iPad raadplegen. Hier zie je een hangslot verschijnen wanneer deze is vergrendeld. Leg je vinger op de thuisknop met Touch ID om de vergrendeling op te heffen, het hangslot verdwijnt en je kunt het toegangsscherm gebruiken zonder beperkingen.

Via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Thuisknop ▸ kun je de optie ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’ inschakelen. Dit zorgt ervoor dat je de iPhone of iPad met Touch ID kunt ontgrendelen zonder te drukken.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknop

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer