macOS Sierra: Mappen altijd bovenaan weergeven in Finder

Finder icoon

Al jaren kun je in Finder verschillende weergaves weergeven en rangschikken op verschillende eisen. Denk hierbij sorteren op naam, soort, openingsdatum, etc. Dit is natuurlijk nog steeds het geval, echter is er een handige extra optie beschikbaar.

Vanaf macOS Sierra is het namelijk mogelijk om mappen eerst weer te geven, gevolgd door de bestanden, documenten en afbeeldingen. Dit brengt weer net iets meer orde in Finder en zorgt ervoor dat folders en bestanden niet door elkaar komen te staan.

Mappen bovenaan plaatsen in Finder

• Open Finder
• Klik in de menubalk op ‘Finder’
• Selecteer de optie ‘Voorkeuren’
• Open het tabblad ‘Geavanceerd’

mappen bovenaan plaatsen in Finder macOS sierra

Vink nu de optie ‘Plaats mappen bovenaan bij sorteren op naam’ aan. De folders worden alleen bovenaan geplaatst wanneer je rangschikt op: naam en soort. Het rangschikken kun je aanpassen via Finder ▸ Menubalk ▸ Weergave ▸ Rangschik op…

Lees ook: Mac-opslag automatisch of handmatig optimaliseren in macOS Sierra

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer