No-Shave November: Het kweken van je baard

Het is 1 november en dat betekent het begin van Movember. Hoewel dit oorspronkelijk in het leven is geroepen om een maand lang een snor te laten staan en zich zo aan te sluiten bi jee beweging voor de gezondheid van de man. Veel mannen laten echter hun hele baard staan tijdens de maand november, waardoor het in veel gevallen is veranderd in No-Shave November. Aangezien er ook dit jaar weer veel mannen zich een maand niet scheren, geven we deze maand wat tips over allerlei zaken rondom gezichtsbeharing. Vandaag beginnen we met tips voor het kweken van je eerste baard. Lees ook: Wat kan je allemaal met baking soda?

1. Geduld

blackbeardHoe meer je uitkijkt naar je baard, hoe langer het voor je gevoel gaat duren. Accepteer dus vooral dat je lang moet wachten voordat je deze winter die geweldige gezichtsbeharing hebt. De meeste mannen hebben niet binnen een week een baard dus het kan zomaar dat je pas tegen het eind van november een echte bos haar op je kin hebt.

2. Jeuk

Ja, het gaat jeuken. Vooral in het begin kunnen die kleine haartjes prikkend aanvoelen. Gelukkig duurt die fase bij veel mannen niet langer dan een week of twee, dus zal je het grootste deel van november een niet-jeukende bos haar op je kin hebben. Wil je jeuk zoveel mogelijk vermijden? Pak dan een klein kammetje en kam je baard eerst tegen de groeirichting in, en vervolgens met de groeirichting mee. Daarnaast is het belangrijk om het haar en de huid eronder goed te hydrateren. Een kammetje en goede crème zijn onmisbaar tijdens november. Sla deze spullen alvast in!

nrm_1408356131-leonardo-dicaprio-beard-oceana-seachange-summer-party-pictures-cosmopolitan-side

3. Was je baard

Naast het kammen en insmeren van je gezichtsbeharing tegen de jeuk, is het ook belangrijk om hem regelmatig te wassen voor de hygiene. Baardharen hoor je, net als het haar op je hoofd, goed te verzorgen en daarom moet je deze zo’n twee keer per week goed wassen met een milde shampoo. Het kan ook zeker geen kwaad om je baard met conditioner te wassen. Gezond baardaar oogt een stuk voller en geeft je eerder die volle baard die je wil bereiken. Baardolie is te koop bij een drogisterij of online

ejvpv_s-200x150

Bonustip: Om te voorkomen dat je tijdens het groeien van je snor of baard je
vriendin prikt, kun je een baardolie gebruiken. Een goede baardolie maakt de haren zachter en geeft je gezichtsbeharing een gezonde glans. Daarnaast werkt deze olie ook vaak hydrateren voor zowel de baard als de huid eronder

Deel dit artikel of reageer