PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX, de USB-stick voor iPhone en iPad

MemoryCable PhotoFast icon

De iPhone 7 (Plus) en nieuwe iPads hebben standaard 32GB opslag, echter hebben nog veel iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers slechts 16GB opslagruimte ter beschikking. Apple geeft tegenwoordig een aantal oplossingen zoals App Thinning, helaas krijgen de gebruikers nog vaak de melding dat de opslagruimte vol is en er apps of andere content moet worden verwijderd.

Niet iedereen kan dan gelijk een nieuw toestel aanschaffen, daarom zijn we opzoek gegaan naar een alternatief. De MemoriesCable en i-FlashDrive MAX van Photofast bieden een oplossing voor het opslagprobleem. Beide zijn eigenlijk een USB-stick voor je iPhone, iPad of iPod Touch, met behulp van de i-FlashDrive One applicatie kun je content vanaf de stick raadplegen op je iDevice.

Dit kent veel voordelen waardoor de mogelijkheden van je iPhone, iPad en iPod Touch alleen maar groter worden. Het principe van de PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX is eenvoudig, het is een USB-stick die je kunt aansluiten via de lightning ingang van je iDevice. We hebben beide producten getest en onze bevindingen lees je hieronder terug.

MemoriesCable PhotoFast

Verschil tussen de PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX

De i-FlashDrive MAX is een klassieke stick die je kunt aansluiten op je iDevice en computer, de MemoriesCable is iets handiger in gebruik, door zijn kleine omvang en buigbare kabel kun je hem beter gebruiken. Verder kun je de MemoriesCable gebruiken als mini lightning kabel om je toestel op te laden of te synchroniseren. Heb je jouw iPhone of iPad beschermd met een case dan kun je het beste voor de MemoriesCable kiezen, deze past namelijk altijd. De MAX variant past niet altijd in combinatie met een cover.

Beide sticks beschikken over een goedkopere USB 2.0 variant of de iets duurdere USB 3.0, via de USB 3.0 connector zijn lees en schrijfsnelheden te halen van meer dan 80MB/s. De Lightning Connector van je iDevice haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s. Het is dus vooral het uiterlijk en gebruik wat verschillend is, de mogelijkheden zijn identiek dankzij de i-FlashDrive One applicatie.

Photofast producten

i-FlashDrive One applicatie

Bij het aansluiten van de PhotoFast krijg je onmiddellijk de melding te zien dat bij dit accessoire een applicatie nodig heeft. Als je deze al hebt geïnstalleerd is er geen probleem, anders kun je onmiddellijk via de melding de iOS App Store te openen en de gratis applicatie downloaden. Vul de gevraagde gegevens in en ga onmiddellijk aan de slag. Let wel op dat je geen wachtwoord op de PhotoFast installeert, anders kun je problemen krijgen met verbinden op een computer.

i-Flashdrive app 1

Voor je van start kunt gaan dien je uiteraard eerst content op de PhotoFast te zetten. Dit kun je doen door de PhotoFast aan te sluiten op je Mac of PC via de USB-uitgang. Benader de PhotoFast in Finder of je PC en kopieer vervolgens alle bestanden die je wil plaatsen op de PhotoFast zoals afbeeldingen, video’s, documenten, etc.

Koppel de PhotoFast aan je iDevice en open de i-FlashDrive applicatie en vervolgens krijg je een overzicht met veel opties. Denk hierbij aan foto, video, document, muziek, enzovoorts. Tik op ‘Externe opslag’ om alle content te bekijken die aanwezig is op ‘PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX’. Ook via de verschillende categorieën kun je de content bekijken per soort.

i-Flashdrive app 2

Geopende bestanden in de i-FlashDrive app kun je vervolgens via de deelknop openen in een andere applicatie, bijvoorbeeld een PDF-document in de iBooks App. Video’s en andere ondersteunende content kun je via Airplay vanaf de PhotoFast streamen naar een Apple TV zodat je dit niet meer fysiek naar je iDevice hoeft te kopiëren. Klik hier voor een overzicht van alle formaten die de i-FlashDrive ondersteunt.

Naast bovenstaande voorbeelden kun je nog veel meer met de i-FlashDrive applicatie. Zo kun je hem koppelen aan Dropbox en Google Drive om direct je documenten te benaden en kun je automatisch al je foto’s van Facebook en Instagram bewaren op de PhotoFast met een speciale back-up functie. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van de i-FlashDrive app.

Verder kun je de applicatie ook gebruiken als opslag voor content op je iDevice zelf. Dit kun je doen door je iDevice via de USB-kabel te koppelen aan iTunes en je apparaat te benaderen vanuit iTunes. Klik in het overzicht op ‘Apps’ en scroll naar beneden naar de optie ‘Bestandsdeling. Klik hier op ‘i-FlashDrive’ en via de knop ‘Voeg toe’ kun je bestanden plaatsen in de app. Deze worden dan lokaal opgeslagen op je iDevice.

De PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX is te koop vanaf € 79,95 en is beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen. Zo heb je de keuze tussen een opslag van 32, 64 en 128GB. De prijs is fors, maar het gaat hier dan ook om een kwalitatief goede geavanceerde flash drive die nauw samenwerkt met je iDevice. Hieronder vind je een overzicht van enkele webshops waar de PhotoFast MemoriesCable en i-FlashDrive MAX te koop zijn.

i-FlashDrive MAX bij CoolBlue
i-FlashDrive MAX bij Bol.com
MemoriesCable bij Bol.com

Meer informatie over de ‘PhotoFast MemoriesCable’ kun je vinden bij de Nederlandse Distributeur van dit product: DigiTrading.nl. Ook voor de i-FlashDrive MAX versie kun je hier terecht.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer