macOS Sierra: Automatische Time Machine reservekopieën uitschakelen

Time Machine OS X

Sinds de introductie van Time Machine voor de Mac werkt de optie volledig automatisch en door de komst van App Nap werkt de optie zelfs wanneer je Mac in sluimerstand, mits de voeding is aangesloten.

Vanaf macOS Sierra is het mogelijk om het automatisch maken van reservekopieën uit te schakelen. Uiteraard kun je dan nog wel Time Machine gebruiken, echter moet je dit steeds handmatig activeren en toepassen. Het is een oplossing voor mensen die niet dagelijks uren actief zijn op hun Mac.

Automatisch Time Machine reservekopieën uitschakelen

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar de optie ‘Time Machine’
• Klik op het hangslot
• Vul het wachtwoord van de gebruiker in
• Schakel de optie ‘Automatische reservekopiëën’ uit

macOS sierra time machine reservekopie handmatig i.p.v. automatisch

Vanaf dat moment kun je alleen nog maar een back-up van je Mac maken door in de menubalk te klikken op het Time Machine logo (klok met draaiende pijl) en te kiezen voor ‘Maak nu reservekopie.

In voorgaande versies van OS X was het ook al mogelijk om dit uit te schakelen via de bekende schakelaar. Echter veroorzaakte dit soms voor problemen en werd vaak de back-upschijf losgekoppeld. Via de nieuwe optie is het duidelijker voor de eindgebruiker en worden instellingen niet verwijderd.

Lees ook: Alle symbolen rangschikken in de menubalk

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer