iOS 10: Extra informatie over draadloze netwerken tonen

wifi-logo

Dat iOS steeds slimmer wordt is een feit, vooral de kleine aanpassingen zijn voor de eindgebruiker handig. Vanaf iOS 10 geeft iOS je namelijk advies bij het verbinden met een draadloos wifi-netwerk.

Zo kan deze je een beveiligingsadvies geven met betrekking tot het verbonden netwerk. Dit advies zal vooral optreden wanneer je verbonden bent met een openbaar netwerk. Deze zijn namelijk vaak niet optimaal beveiligd. Omdat iedereen toegang heeft tot dit netwerk kunnen zij gegevens van andere stelen die op dat moment ook verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Wil je dit bijvoorbeeld niet dan kun je het beste een VPN-verbinding gebruiken. Hierdoor kunnen kwaadwilligen geen gegevens van je stelen wanneer je verbonden bent met een openbaar netwerk. Klik hier voor meer informatie over VPN.

Beveiligingsadvies voor wifi-netwerken in iOS

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Wifi’
• Verbind met een netwerk

beveiligingsadvies voor wifi netwerken in iOS 10

Wanneer er iets mis is met dit netwerk zal iOS dit onderaan de netwerknaam weergeven in het geel. Tik op de i-knop naast het netwerk voor meer informatie.

Geeft iOS je beveiligingsadvies over je thuisnetwerk dan kun je het beste deze controleren. Zo moet je deze bijvoorbeeld beveiligen met een wachtwoord via een WPA2-procedure. Raadpleeg de handleiding van je internet modem (router) of neem contact op met je internetprovider.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknop

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer