Draadloze oplader voor de iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen

Foxconn, productiepartner van Apple, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij bezig zijn met draadloze opladers voor de iPhone 8, die waarschijnlijk in 2017 gelanceerd gaat worden.

Nieuw design voor 10-jarig bestaan

De introductie van de draadloze oplaadfunctie van de iPhone is onderdeel van Apple’s plan om het gehele design van de iPhone onder handen te nemen en dat zou dan tot meer verkopen moeten leiden.

Al blijft het nog wel onduidelijk of de iPhone-modellen die volgend jaar gelanceerd gaan worden ook echt deze draadloze functie zullen hebben. Een bron met inside kennis vertelde de Nikkei Asian Review namelijk dat het draadloos opladen bij de iPhone 8 alleen mogelijk is als Foxconn het rendement percentage waar kan maken.

iPhone 8 draadloze oplader

Batterijproblemen is een van de meest voorkomende iPhone reparaties die Smartrepair uitvoert. Laadt jouw smartphone niet goed op? Kom dan langs bij één Smartrepair Servicepunt. Voor iPhone reparatie in Almere ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk kun je ook voor een andere reparatie bij ons terecht. Loop dus gerust eens binnen bij een van onze Servicepunten (in Almere, Utrecht, Den Bosch, Tilburg en Nijmegen) of maak gebruik van onze 24-uursservice.

Opladen mogelijk vanaf een grotere afstand

Eerder dit jaar werd al door Bloomberg gemeld dat Apple samen met partners in de VS en Azië bezig is met technologie die draadloos opladen mogelijk maakt. Verwacht werd dat deze technologie in 2017 toegepast zou worden. Deze hypermoderne technologie zou het mogelijk maken om jouw iPad of iPhone met een grotere afstand van de oplader te kunnen opladen dan bij de traditionele laders.

iPhone 8 draadloos opladen

Concurrenten, zoals Samsung en Google, hebben al smartphones met een draadloze oplaadfunctie. Alleen is het bij deze smartphones nog zo dat ze dicht bij de oplader moeten zijn. Wanneer de afstand tussen de ontvanger en zender namelijk te groot is, dan kan de efficiëntie van de energieoverdracht verloren gaan. Wat betekent dat het langer duur voordat de smartphone is opgeladen.

Bij de technologie waar Apple nu mee bezig is, zou dit niet het geval zijn. Tussen de oplader zou maximaal 15 feet (dus ongeveer 4,5 meter ) mogen zitten. Dat is dus een flink eind! Hoef je dus niet meer moeilijk te doen met het korte snoer dat aan de oplader zit.

Deel dit artikel of reageer