Is de iPhone 7 Plus camera beter dan die van de Google Pixel XL?

iPhone 7 en google Pixel

Toen Google de Pixel en Pixel XL aankondigde wisten ze meteen te vertellen dat de camera de beste van dit moment is. Zelfs beter dan de dual-lens camera van de iPhone 7 Plus.

Uiteraard zal iedere fabrikant zeggen dat zijn camera de beste is, maar is dat ook wel zo? CNET en C4ETech hebben daarom de proef op de som genomen en de camera’s van beide smartphones getest. Misschien is het verschil in theorie groot, maar het is de praktijk die moet uitwijzen welke camera het beste is.

De iPhone 7 Plus heeft dual-lens camera bestaande uit een groothoek- en telelens die beide 12-MP bevat. De groothoek lens heeft een diafragma ƒ/1.8, de telelens een diafragma ƒ/2.8. Bevat optische beeldstabilisatie, 2x optische zoom en tot 10x digitale zoom.

iPhone 7 alle kleuren in cameratest

De Pixel XL Plus heeft een ‘gewone’ 12,3-MP camera, een diafragma ƒ/2.0, HDR+ en elektronische beeldstabilisatie.

Cameratest tussen iPhone 7 Plus en Google Pixel XL

In onderstaande video’s kun je een cameratest bekijken tussen de twee smartphones. Is de Pixel echt beter dan de iPhone 7 zoals Google beweerd?

De Pixel XL maakt prachtige foto’s en de kleuren van de foto zijn over het algemeen voller dan die van de iPhone 7. Dit komt door de software en HDR+ die standaard aanstaat.

In het begin had de iPhone 7 (Plus) veel problemen met de belichting en een ‘watercolor-effect’. Dit zorgde ervoor dat sommige onderdelen van de foto wazig werden of net overbelicht. Bij iedere update van iOS 10 werd dit steeds iets beter, maar is nog steeds niet helemaal verholpen.

Welke smartphone heeft nu de besta camera?

Het maakt niet uit welke smartphone je nu koopt, beide camera’s zijn perfect. de iPhone 7 Plus heeft wel meer mogelijkheden en beschikt over betere hardware. Zo kun je ook prachtige dieptefoto’s maken en optisch zoomen.

Wil je de specificaties van de Pixel en iPhone 7 vergelijken? Dan kun je beide smartphones bekijken op de website van Mobiel.nl. Alle hoogtepunten en technische gegevens vind je hier in één oogopslag terug.

Deel dit artikel of reageer