macOS: De nieuwe Touch Bar op iedere Mac gebruiken (update)

macbook pro uitgelicht

De nieuwste MacBook Pro heeft een Touch Bar. Dit is een Retina multi-touch scherm in de vorm van een strip bovenaan het toetsenbord. Via dit scherm kun je extra’s activeren, snelkoppelingen en knoppen benaderen (meer info).

De Touch Bar is exclusief voor de nieuwe MacBook Pro gebruikers, maar dat is niet helemaal waar. Alles wat weergegeven wordt op de bar is aanwezig in macOS Sierra. Bikkelbroeders, ontwikkelaars op GitHub, hebben een tool ontwikkeld waarmee je de volledige Touch Bar-functionaliteit kan gebruiken op iedere Mac.

Dit werkt met behulp van een on-screen balk die tevoorschijn komt wanneer je de fn-toets indrukt. Het is een perfecte manier om de bar uit te testen en te ervaren hoe het ongeveer werkt.

Touch Bar installeren en gebruiken op een oude Mac

• Zorg dat macOS Sierra 10.12.1 is geïnstalleerd
• Download het ‘TouchBarServer.zip’ bestand via deze GitHub link
• Open het zip-bestand en verplaats ‘TouchBarServer’ naar Programma’s
• Open nu het programma ‘TouchBarServer’
• Klik in de menubalk op de play-toets

macbook pro touch bar on screen

Zorg ervoor dat ‘On-screen Touch Bar’ is aangevinkt. Wanneer je nu de fn-toets indrukt zal de bar op het scherm verschijnen en kun je deze gebruiken. Net zoals op de MacBook Pro zal de bar verschillende content weergeven wanneer je een bepaalde applicatie geopend hebt. Via deze app wordt de bar alleen weergegeven wanneer je de fn-toets indrukt.

Touch Bar altijd zichtbaar met de Touché app

Wil je altijd en prominent de Touch Bar in beeld van je Mac dan kun je ook de Touché app downloaden en gebruiken. Deze app zorgt ervoor dat de bar altijd vlak boven je Dock wordt weergegeven zodat je altijd de bar kunt raadplegen. Klik hier om de app te downloaden of voor meer informatie.

touche app in macOS

Touch Bar installeren op een iPad en gebruiken

De ontwikkelaars ‘Bikkelbroeders’ hebben ook een iPad-app gemaakt zodat je de iPad via de USB kunt aansluiten op je Mac om zo de bar te gebruiken. Dit is helaas een ingewikkeld proces dat je om de 7 dagen moet herhalen. Het werkt namelijk via side-loading. Hoe je dit precies kunt doen lees je hier uitgebreid terug.

Lees ook: Video’s tonen nieuwe MacBook Pro

Bron: fitzweekly
Origineel van 11/11/16, bijgewerkt op 14/11 i.v.m. toevoeging Touche-app

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer