In 2017 weer nieuwe Nokia-smartphones te koop

Volgend jaar komen er weer nieuwe smartphones van het merk Nokia op de markt.

De nieuwe Nokia-smartphones worden geproduceerd door HMD Global, een samenwerking tussen Nokia en de grote fabrikant Foxconn. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend in een presentatie voor investeerders (PDF).

HMD Global heeft voor tien jaar een exclusieve licentie op het uitbrengen van telefoons en tablets onder de Nokia-naam. Eerder lag die licentie bij Microsoft, maar dat bedrijf bracht na de overname van de hardwaretak van Nokia in 2013 nog maar weinig toestellen onder de Nokia-naam op de markt. HMD Global wil de komende drie jaar een half miljard dollar aan marketing rond Nokia uitgeven. Van de toestellen die gemaakt en verkocht gaan worden, ontvangt Nokia een deel van de royalty’s. 

Noka’s nieuwe Android-toestellen zouden in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt komen. Mogelijk worden ze aangekondigd tijdens de telecombeurs Mobile World Congress eind februari. Noka-ceo Rajeev Suri geeft daar een presentatie.  

HMD Global wil behalve smartphones ook tablets en feature-phones uitbrengen. Feature-phones zijn simpele, goedkope telefoons. 

Deel dit artikel of reageer