Telefoongesprekken voeren en videobellen via WhatsApp

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Het was al enige tijd mogelijk om te telefoneren (bellen) via WhatsApp. Dit telefoongesprek (VoIP) gaat nog steeds via het internet dat in de meeste gevallen gratis is. Via WhatsApp kun je dus ‘gratis’ bellen met je vrienden via de belfunctie.

Sinds deze maand is het ook mogelijk om videogesprekken te voeren via WhatsApp. Deze functie is te vergelijken met FaceTime en Skype. Via een verbinding tussen twee WhatsApp gebruikers is het mogelijk om te videobellen. Daardoor kun je tijdens het bellen ook bewegende beelden (video) zien.

Bellen en videobellen via WhatsApp

• Open een gesprek in WhatsApp
• Tik bovenin op de telefoon om te bellen
• Tik op de camera om het videobellen te starten

videobellen en gratis bellen via whatsapp

Onmiddellijk wordt het telefoongesprek gestart en zal WhatsApp een verbinding te stand brengen. Naast wifi kun je uiteraard ook bellen over een mobiel netwerk. Let wel op, dit is dan niet gratis en gaat het van je databundel af. Wil je weten hoeveel bytes je verstookt hebt? Dan kun je dit controleren via WhatsApp ▸ Instellingen ▸ Data- en opslaggebruik ▸ Datagebruik.

Voordeel van bellen via WhatsApp is dat je niet alleen naar ja iOS vrienden gratis kunt bellen, maar ook naar Android en andere gebruikers. De werking is precies hetzelfde. Helaas is het niet mogelijk het bellen uit te schakelen, wel kun je vervelende bellers blokkeren via WhatsApp ▸ Instellingen ▸ Account ▸ Privacy ▸ Geblokkeerd.

Lees ook: WhatsApp gebruiken via Siri, widget en toegangsscherm

Check de vernieuwde appletips koopwijzer voor de laagste iMac, MacBook, iPad prijzen op dit moment. Meerdere updates per dag. Meer info…

Deel dit artikel of reageer