Durf jij met Siri te praten?

Siri icon voor iOS 9

98 procent van de iPhone-gebruikers heeft ooit wel eens Siri uitgeprobeerd, dat blijkt uit een interessant Amerikaans onderzoek. Twee op de drie gebruikers vraagt regelmatig hulp aan de spraakassistent.

Het meest wordt Siri in de auto gebruikt, maar liefst 62% van de gebruikers raadpleegt Siri in de auto. Maar dat gebeurt zelden in het bijzijn van anderen. Het onderzoekt toont namelijk aan dat slechts 3% Siri in het openbaar gebruikt.

Durf jij met Siri te praten?

Siri wordt vooral thuis gebruikt voor verschillende doeleinden. Snel het weer raadplegen, iets opzoeken, een bericht versturen of contactinformatie raadplegen. Echter wordt Siri vooral voor amusement gebruikt, zo hebben we laatst nog onze populaire pagina ‘Meer dan 50 grappige en leuke Siri commando’s‘ voorzien van een update.

Siri onderzoek

Het is opvallend dat Siri slechts door 3% van de gebruikers in het openbaar wordt gebruikt. Kennelijk vinden we het vreemd om tegen onze iPhone te praten, vreemd want waarom bellen we dan via de luidspreker? Durf jij met Siri in het openbaar te praten?

Meer tips voor Siri

Siri is ontzettend handig, de assistent kan je helpen bij het maken van speciale herinneringen, zoeken in foto’s, relaties toekennen aan contacten, helpen bij het navigeren (kaarten) en meer. Klik hier om alle tips voor Siri te raadplegen. Vanaf macOS Sierra komt Siri ook naar de Mac, in tvOS 10 wordt de Nederlandse Siri geactiveerd op de Apple TV.

Deel dit artikel of reageer