De sensatie van Mobile World, de Nokia 3310 is terug

Normaliter is het Samsung die de show steelt tijdens het Mobile World Congres. Ga maar even een jaar terug. In een overvol conferentiecentrum zaten 5.000 mensen met een VR-bril op, niet wetende dat Mark Zuckerberg van Facebook zijn opwachting maakte. Allemaal geschiedenis. Samsung is er niet, mat name door de batterij-problemen van de Note 7. Ook dat is inmiddels geschiedenis. Huawei en LG doen hun best in Barcelona met de lancering van nieuwe falgship toestellen maar de X-factor is er niet echt.

En dan is daar Nokia, uit de dood herrezen. Het merk waarvan we bijna allen ooit wel een mobieltje hebben gehad. Meest populaire model, de 3310. Iconisch en een klassieker. En dan vandaag, uit het niets (niet helemaal want de geruchten waren er al veel langer) zijn ze daar ineens terug met een.. je raad het al, een 3310.

De 3310 van 2017 ziet er bijna hetzelfde uit. Zeg maar een beetje getransformeerd naar deze tijd. Nu met een kleurenscherm, wat apps want helemaal zonder is waarschijnlijk een beetje te lastig en aan de achterzijde een camera. Volgens Nokia houdt deze 3310 het 25 dagen vol op slecht één batterijlading. Verkrijgbaar in vier kleuren voor een vriendenprijsje van 49 euro.

En zullen we wedden dat dit ding een succes gaat worden. Misschien als eerste maar vooral misschien nog wel als tweede mobieltje want dat wordt absoluut de trend. Talk, Text, Play, Snake, en dat in deze tijd. Wordt vervolgd…

Deel dit artikel of reageer