Top 5: smartphones onder 250 euro op MWC

Leuk en aardig, die dure nieuwe telefoons van grote merken, maar in dit artikel zetten we 5 nieuwe betaalbare smartphones op een rij.

1. Alcatel A5 LED (199 euro)

Om te beginnen, de Alcatel A5 LED. De telefoon mag alleen al dankzij zijn LED-cover niet ontbreken. Op de achterkant van het toestel worden hiermee bijvoorbeeld oplichtende notificaties getoond. Gebruikers kunnen zelf gekleurde lichtpatronen instellen, bijvoorbeeld bij inkomende gesprekken en berichten op social media. Ook reageert de LED-cover op muziek.

De A5 beschikt verder over een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 5 megapixel-frontcamera. Het toestel heeft een 720p-scherm van 5,2-inch en werkt met Android 6.0. Verder: 16GB uitbreidbaar geheugen met 2GB RAM, een 2800 mAh-accu en ondersteuning voor 4G. Hij is vanaf juni te koop voor 199 euro.

2. Moto G5 (199 euro)

De Moto G5 is een telefoon met 5-inch display van Motorola (het dochterbedrijf van Lenovo). Het metalen toestel heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant en een 2800 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen. De telefoon draait op Android 7 Nougat en heeft 16GB aan opslagruimte die via microSD kan worden uitgebreid naar 128GB.

Verder heeft de Moto G5 een 13 megapixel-camera aan de achterkant en een matigere 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Het toestel komt in maart op de markt voor 199 euro. Overigens komt er ook een grotere Moto G5 Plus op de markt voor 279 euro.  Die heeft een 5,2-inch scherm, een 12 megapixel-camera (die volgens Motorola wel beter is dan de G5) en een grotere 3000 mAh-accu.

3. Nokia 6 (229 euro)

De Nokia 6 is al beschikbaar in China, maar komt in het tweede kwartaal van dit jaar ook uit in Europa. Dit toestel heeft een aluminium behuizing met een 5,5-inch scherm en werkt met Android Nougat. Het toestel kost 229 euro, daarvoor krijg je verder 64GB opslag, 4GB werkgeheugen, een 16-megapixel camera achterop en aan de voorkant een camera van 8 megapixel.

Er zijn ook goedkopere Nokia’s. Bijvoorbeeld de Nokia 5 van 189 euro. Die heeft een 5,2-inch display. De Nokia 3 doet het met 5-inch en kost 139 euro. Allemaal draaien ze op Android 7 Nougat en ondersteunen ze de virtuele spraakassistent Google Assistent. Voor liefhebbers van de dumbphone is ook goed nieuws: Nokia brengt de 3310 (mét Snake) terug op de markt voor 49 euro.

4. LG X Power 2 (rond 200 euro)

Oké, de prijs van de X Power 2 van LG is nog niet bekend, maar de vorige versie kwam in Nederland uit voor 200 euro. Zo’n prijs verwachten we ook van zijn opvolger. Het meest interessante aan dit 5,5-inch model is dat hij een enorme accu heeft van 4500 mAh. Die zou volgens LG ook nog eens binnen een uur tot 50 procent zijn op te laden.

De LG X Power 2 is verder niet heel bijzonder. Het toestel moet het zonder vingerafdrukscanner doen. Wel heeft hij een 13 megapixel-camera achterop en een 5 megapixel-camera met groothoeklens voorop. De X Power 2 komt in maart uit in de VS, daarna komt het toestel naar Europa. Wanneer precies is niet bekend.

5. Om 16.00 uur volgt nummer 5

Dit toestel wordt vanmiddag op Mobile World Congress pas aangekondigd. Het embargo verloopt om 16.00 uur, dus mocht je benieuwd zijn, keer dan nog eens terug.

Volg de Bright live-stream op MWC

Bright is bij de grote telecombeurs MWC in Barcelona. Like ons op Facebook voor onze livestream later vanmiddag.

Volg ons ook op YouTube. Meer over MWC zie je deze week in Bright TV.

Kijk hier meer Top 5’s

Deel dit artikel of reageer