Dit bier is gebrouwen van rioolwater

Beeld: SuSanA Secretariat, https://www.flickr.com/photos/gtzecosan/3232393634

Sommige bier-aficionado’s zullen beweren dat Heineken het al jaren doet, maar een Amerikaanse brouwerij is nu gestart met het maken van bier uit rioolwater.

Stone Brewing, één van de tien grootste bierbrouwers uit de VS, heeft inmiddels vijf vaten bier gemaakt met water dat afkomstig is van een zuiveringsinstallatie in San Diego. Volgens de CEO van de brouwerij, Pat Tiernan, is het gerecyclede water zelfs beter dan wat de brouwerij tot nu toe gebruikte.

San Diego heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2035 één derde van de drinkwatervoorziening in de stad te halen uit gezuiverd rioolwater. Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren steeds meer te lijden onder droogte.

Ook om die reden is Stone Brewing enthousiast over het hergebruikte water. De brouwerij verwacht dat de levering van gerecycled water beter gewaarborgd zal zijn dan het natuurlijke water dat het nu hoofdzakelijk gebruikt voor het bier. Het nieuwe biertje heeft een toepasselijke naam gekregen: Full Circle.

Deel dit artikel of reageer