Mobiele oplaadpalen moeten huidige parkeerautomaat gaan vervangen

Als het aan Parkmobile ligt komt er een einde aan de huidige parkeerautomaten. De Parkeerdienst introduceert als eerste openbare mobiele oplaadpalen en wil hiermee een extra gratis en duurzame dienst voor hun gebruikers gaan aanbieden en inspelen op de steeds grotere afhankelijkheid en gebruik van smartphones. Gebruikers kunnen via de app mee gaan bepalen in welke gemeente de oplaadpalen voor het eerst getest worden.

Het initiatief moet aantonen dat de plekken van de parkeerautomaten veel breder ingezet kunnen worden dan alleen voor parkeergeld. Per oplaadpaal kunnen vijf telefoons tegelijkertijd opgeladen worden. Opladen gebeurt op basis van zonne-energie, opgewekt door de zonnepanelen van de oplaadpaal. Naast de oplaadfunctie bieden de palen ook nog steeds de mogelijkheid om digitaal te betalen voor parkeren, voor diegene die nog geen gebruik maken van mobiel parkeren.

De oplaaddienst wordt gratis voor Parkmobile klanten. Gebruikers die geen Parkmobile klant zijn, betalen achteraf 0,02 euro per minuut via contactloos betalen. Gemiddeld duurt het een half uur voordat een lege telefoon volledig opgeladen is via een snellaadactie.

Nu nog je elektrische auto opladen

Het enige wat nog ontbreekt is dat je bij deze moderne oplaadpalen nog niet tegelijkertijd twee elektrische auto’s kunt bijladen. Dat zou een drie in één zijn. Er is nu eenmaal een tekort aan deze palen al zal menige gemeente daar anders over denken. De meeste bezitters van deze moderne auto’s laden hun auto voor de deur op juist door gebrek aan laadpalen op plekken waar je kunt parkeren. Misschien zijn dit soort palen de volgende stap en hadden we palen voor je smartphone even kunnen laten voor wat het is ook al zijn ze nog zo handig.

Deel dit artikel of reageer