Facebook gaat je helpen met geld inzamelen

Geld inzamelen voor een operatie of om een nieuwe laptop te kopen als je oude is gestolen? Dat kan nu via Facebook. Maar vooralsnog alleen in Amerika.

Het was al langer mogelijk om via Facebook geld te doneren aan erkende goede doelen. Nu maakt het sociale netwerk het ook mogelijk om een persoonlijke inzamelingsactie te starten. Facebook-gebruikers kunnen daardoor geld inzamelen voor zichzelf, voor een vriend of voor bijvoorbeeld een huisdier.

Het sociale netwerk lanceert de nieuwe dienst in de Verenigde Staten. Vooralsnog is het aantal categorieën waarbinnen Facebook-gebruikers geld kunt inzamelen beperkt. Gebruikers mogen geldinzamelingen gebruiken voor onderwijs (denk aan collegegeld en studieboeken), gezondheidszorg, zorg voor huisdieren, crises (natuurrampen), persoonlijke noodgevallen (brand, diefstal, verkeersongevallen) of begrafenissen.

Mensen die overwegen geld te geven bij een inzameling kunnen zien hoe ze via Facebook verbonden zijn met degene die de inzameling heeft opgestart. Ook kunnen ze zien wie er nog meer doneert.

Deel dit artikel of reageer