Utrecht heeft nu grootste arcadehal van Benelux

De grootste arcadehal van de Benelux is vanavond in Utrecht geopend. Van classics als Mario Kart tot een nieuwe 4D-cabine.

Vanavond is in het centrum van Utrecht de grootste arcade-gamehal van de Benelux geopend: Gamestate. “We hebben een flipperkast, airhockey, Mariokart, de grootste Pac-Man van de wereld, grijparmen, maar ook moderne games die je kunt spelen in een grote 4D-cabine, zoals Flappy Bird, Angry Birds en Candy Crush. Kortom, een goede mix, zodat het voor iedereen aantrekkelijk is”, zegt Gamestate-eigenaar Roel Veltmeijer tegen RTL EditieNL.

Wie denkt dat de arcadehal alleen voor gameverslaafde jongeren is, heeft het mis. Veltmeijer: “Ik verwacht juist het tegenovergestelde, die gameverslaafde jongeren blijven volgens mij gewoon achter die computer in hun kamer zitten. Het verschilt per locatie, we hebben ook een hal in Kerkrade en Rotterdam. Maar Utrecht is een echte studentenstad, we verwachten daarom dat de jongvolwassenen van 16 tot 26 jaar onze grootste doelgroep zal worden.”

Nostalgie

Hij hoopt ook veel 30-plussers te trekken. “Voor hen is het pure nostalgie.” En wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen zit het ook wel goed. “Als we naar de likes op onze Facebook-pagina kijken, zijn het 55% mannen en 45% vrouwen: mooi verdeeld dus.”

Meer game-nostalgie: vorig jaar lieten we je in Bright TV het Spelcomputermuseum in Zwolle zien.

Subscribe op ons Youtube-kanaal

Deel dit artikel of reageer