Bol.com lanceert bezorgabonnement ‘Select’

Bezorgkosten bij online bestellingen zijn een pain in the ass en soms zelf een reden om volledig af te haken bij een bestelling. Zeker voor kleine bestellingen van een paar tientjes, is het niet prettig als je daarvoor steeds weer een paar euro voor de bezorging moet betalen. Bol.com heeft nu echter iets slims bedacht: een bezorgabonnement. Je betaalt eenmalig 14,99 euro en hoeft daarna het hele jaar geen verzendkosten meer te betalen.

Select

Op dit moment zijn alle bestellingen boven de twintig euro op Bol.com gratis, voor bestellingen daarboven hoef je niets te bestalen. Met de nieuwe dienst Select kun je dus ook kosteloos kleine bestellingen doen, want je koopt de verzendkosten in één keer af. Onder dit bezorgabonnement vallen ook leveringen in de avond, op zondag of op dezelfde dag.

Aan de producten op de website kun je zien of deze onder de voorwaarden van Select vallen, deze krijgen namelijk een Select-label. Het gaat om ruim 300.000 producten, maar Bol wil dat de komende jaren uitbreiden naar 1 miljoen.

Het is natuurlijk lastig om in te schatten vanaf welk punt het interessant wordt om zo’n abonnement af te sluiten, want verzendkosten hangen normaal gesproken af van hoe snel jij je bestelling in huis wilt hebben en de grootte van het pakket. Maar dat zul je vast prima zelf in kunnen schatten, aan de hand van je bestelgedrag de afgelopen jaren.

Wat het bezorgabonnement extra aantrekkelijk maakt is dat ook de zondagbezorging en levering op dezelfde dag hierin meegenomen zijn. Want jij bent echt niet de enige die vergeet een cadeautje te kopen, dat je dezelfde dag nodig hebt. En het is natuurlijk ook weer een vorm van hele slimme klantenbinding, want voor dingen die je normaal gesproken ergens anders zou bestellen, ga je nu natuurlijk eerst kijken of Bol.com dat ook heeft.

© industrieblick – Fotolia.

Deel dit artikel of reageer