Spotify wil eigen apparaten lanceren

Spotify werkt aan eigen hardware, zo blijkt uit een vacature.

De muziekdienst is op zoek naar een hardware-manager. Spotify blijft in de vacaturetekst vaag over wat voor soort hardware het betreft. Wel staat er dat het moet gaan om een ‘categoriebepalend’ product in de muziekwereld.

De inspiratiebronnen zijn volgens de vacature onder meer de slimme speaker Amazon Echo, de Snapchat-zonnebril met ingebouwde camera en de Pebble-smartwatches. Het gaat om een audio-apparaat met een internetverbinding, voorzien van eigen software. Met Spotify Connect kunnen al tal van apparaten streamen naar Spotify, zonder dat er een extra app nodig is.

Spotify zou nog dit jaar een beursgang willen maken, maar het zou daarbij geen nieuw geld bij aandeelhouders willen ophalen. Spotify heeft 100 miljoen actieve gebruikers, waarvan 50 miljoen abonnees.

Deel dit artikel of reageer