Wow: LEGO gaat Saturn V raket van een meter uitbrengen

LEGO gaat deze zomer een model uitbrengen van NASA’s Apollo V raket, specifiek die van de Apollo 11-missie. Het model dat helemaal compleet een meter hoog gaat zijn bestaat uit 1969 stukjes. Toeval? Zeker niet, want in 1969 werd een Apollo V gebruikt om de eerste mensen op de maan te zetten.

Een mooie referentie naar de eerste maanmissie dus, inclusief astronauten. Ook leuk: deze set is mogelijk gemaakt door de inzet van een tweetal LEGO-fans die dit model helemaal zagen zitten. Door hun harde werk en de samenwerking met NASA is dit zo officieel als het maar kan zijn.

Groot

Niet alleen is het verhaal rondom deze set gaaf, maar het model zelf is ook serieus indrukwekkend. De drietrapsraket kan niet alleen compleet, maar ook in de drie losse delen (inclusief boosters) opgebouwd worden en wordt geleverd inclusief maanlander en de capsule waarin de astronauten terugkeren.

Natuurlijk worden er ook drie speciale figuurtjes gemaakt die Buzz Aldrin, Neil Armstrong en Michael Collins vertegenwoordigen. Het setje is dus helemaal compleet om je eigen LEGO-reconstructie van de maanlanding te maken.

Ideetje

Het model komt uit de koker van het LEGO Ideas project, dat het mogelijk maakt voor fans om ideeën aan te dragen voor sets en waar andere LEGO-enthousiastelingen op kunnen stemmen. Deze Apollo 11-set werd laaiend enthousiast ontvangen toen het idee vorig jaar werd aangedragen door Felix Stiessen en Valérie Roche.

Vanaf 1 juni is de set te bestellen voor 120 euro. Niet goedkoop, maar dit is wel het grootste model dat LEGO ooit heeft uitgebracht. Echt wel de moeite dus en een must voor liefhebbers van zowel LEGO als ruimtevaart.

BRB, even mijn creditcard zoeken.

Deel dit artikel of reageer