Couture Digitale: IKEA voor de modebewuste mens

IKEA komt met de kunstzinnige collectie Stunsig, gemaakt door zes kunstenaars, van psychedlisch tot cartoons.

Kunstzinnig, psychedelisch en gewaagd, zo kun je de collectie Stunsig van IKEA het best beschrijven. De Zweedse woongigant heeft zes kunstenaars gevraagd artwork voor deze collectie te maken. Een limited edition, dus wees er na de lancering op 17 juni snel bij.

Tassen, borden, dossiermappen, theedoeken, dekbedden, kopjes. De Stunsig limited-edition collectie bestaat uit een net zo breed spectrum aan producten als de de diversiteit van de betrokken kunstenaars. De Amerikaanse illustrator Malcolm Stuart maakte een cartoon van komkommers met problemen, de Française Frédérique Vernillet maakt mooie animalprints, de psychedelische motieven zijn van Steven Harrington uit Los Angeles en de abstracte natuurprints van de Deense ontwerper Tilda Bay.

Op de Dutch Design Week afgelopen oktober zag je al een preview van onze favoriet, de flora en fauna van het eclectische duo Pinar & Viola (Pınar Demirdağ en de Nederlandse Viola Renate) , gebaseerd in Parijs. In 2012 waren ze genomineerd voor de Dutch Design Awards, onderdeel Young Designer Award. Zelf noemen ze hun werk ‘Couture Digitale’ dat zich uit in esthetisch vooraanstaande sociale en planetarische utopieën.

Deel dit artikel of reageer