HP-printers bestellen voortaan zelf hun inkt

HP lanceert in Nederland een abonnement op inkt: de printer bestelt zelf nieuwe inkt als het op begint te raken.

Dat klinkt heel handig, zeker omdat er niets vervelender is dan willen printen en dan merken dat je cartridge leeg is. Volgens HP kun je er ook nog eens geld mee besparen, maar dat ligt geheel aan je printgedrag.

Zo gaat het werken: Je kiest voor een ‘Instant Ink’-abonnement van minimaal €2,99 per maand. Voor dat bedrag mag je 50 vellen printen. Je betaalt dus eigenlijk niet voor de inkt maar voor een printje. Een vel kan een A4-tje met tekst zijn of een fullcolour foto, dat maakt niet uit. Als na een aantal maanden je cartridges op beginnen te raken, geeft je printer via wifi een signaal naar HP en die stuurt je een pakketje met nieuwe inkt. Het duurste abonnement kost net geen tientje en daarvoor mag je 300 printjes maken.

In de toekomst zou het zo kunnen zijn dat je een abonnement kan afsluiten voor bijvoorbeeld twee jaar en dat je daar een gratis printer bij krijgt. HP vertelt tegen Bright dat het dit nu nog niet van plan is. 

Alle recente printers met wifi

Alle HP-printers met wifi die de afgelopen twee jaar zijn uitgekomen, kunnen zelf inkt bestellen. Voor HP is dit lucratief: het krijgt een vaste inkomstenstroom van consumenten. Die consumenten kopen geen inkt meer bij andere partijen dan bij HP. En HP verkoopt rechtstreeks aan de klant zonder tussenkomst van een winkelier. Volgens HP zou je als consument tot 70 procent kunnen besparen op printkosten als je een abonnement bij ze afsluit. Maar of dat echt zo is, vertelt Merijn je in deze video:

Subscribe op het Bright Youtube-kanaal

Deel dit artikel of reageer