Ook Skype gaat Snapchat nadoen

Microsoft voegt allerlei Snapchat-achtige functies toe aan Skype.

Microsoft geeft zijn chat- en belapp Skype een grote update. Meerdere nieuwe functies doen denken aan Snapchat. Zo is er een nieuw onderdeel genaamd Highlights, wat lijkt op de Stories-functie in Snapchat. Skype-gebruikers kunnen er foto’s en filmpjes delen die na een dag weer verdwijnen. Gebruikers kunnen met emoji op de Highlights reageren.

Instagram, onderdeel van Facebook, kopieerde Snapchats populaire Stories-functie vorig jaar, en met veel succes. Later kregen ook WhatsApp, Messenger en de reguliere Facebook-app vergelijkbare onderdelen.

Ook het nieuwe Skype-onderdeel Capture komt overeen met Snapchat. Na aanklikken wordt meteen de camera geopend, zodat je foto’s kunt maken of een filmpje kan opnemen door je vinger op het scherm te houden. Vervolgens kun je aan je foto’s en filmpjes allerlei stickers, tekstjes of emoji toevoegen, net als bij Snapchat. Die extra’s zijn ook toe te voegen tijdens het videobellen.

Chatbots

Skype krijgt verder allerlei chatbots en diverse extensies van derden. Zo kunnen gebruikers met een chatbot vragen stellen aan Microsofts virtuele assistent Cortana. De update van de Skype-app komt vanaf vandaag beschikbaar voor Android. Over enkele weken volgt de update van Skype’s iOS-app, later dit jaar gevolgd door de updates van de Skype-programma’s voor Windows en Mac. 

Lees ook: Overleeft Snapchat de strijd met Facebook?

Deel dit artikel of reageer