Bijzondere verkeersregels in het buitenland

In Nederland hebben fietsers meestal voorrang. Al hebben ze geen voorrang, dan geef je al automobilist soms alsnog voorrang aan de medemens op de fiets. Wij vinden dit heel normaal, maar er gelden vaak andere verkeersregels in het buitenland. In Italië stoppen auto’s zelfs niet voor voetgangers als ze oversteken via een zebrapad.

Tips voor autorijden in het buitenland

Verkeersregels in het buitenland

Zo heeft ieder land zijn eigen regels als het op verkeer aankomt. Het kan handig zijn om deze regels te kennen als je van plan bent om daar deel te nemen aan het verkeer. Zo kun je boetes en eventuele moeilijkheden voorkomen. Lifehacking vond een handige infographic met de meest opvallende regels en overtredingen die je wereldwijd op de weg tegenkomt.

Etiquette op de weg

Deel dit artikel of reageer