Slimme 360-camera Owl verbetert videovergaderen

Vergaderingen met een webcamdeelnemer zijn onhandig, de Owl-camera pakt dat veel slimmer aan.

Waar FaceTimen of Skypen met één of hooguit twee anderen prima gaat, is vergaderen via een webcam nog steeds een hoop gedoe. Mensen praten onverstaanbaar door elkaar heen, degene die praat zit niet in beeld en je komt zelf ook niet boven alle stemmen uit.

Meeting Owl van startup Owl Labs wil dat slim oplossen. De speaker met 360-graden-camera en acht microfoons zorgt dat alle deelnemers van het gesprek altijd in beeld zijn. En spreken er één of meerdere mensen, worden die uitvergroot. Zo is het altijd duidelijk wie er aan het woord is, en kun je ook zien hoe de rest van de ruimte er op reageert, zoals je ook zou doen als je zelf fysiek aan tafel zat.

De camera werkt met alle populaire desktop-videodiensten. Skype, Slack, Zoom, GoTo Meeting en Google Hangouts worden allemaal ondersteund. Bovendien hoeft er geen speciale software geïnstalleerd te worden: Meeting Owl regelt alles zelf dankzij een aangepaste versie van Android en zijn Qualcomm Snapdragon 410-chip. Helaas kan de Meeting Owl voorlopig alleen in de VS worden besteld, voor 799 dollar.

Deel dit artikel of reageer