Objectherkenning-API van Google beschikbaar

Google stelt objectherkenning-API beschikbaar

Google heeft afgelopen week in zijn blog zijn objectherkenningssysteem aan iedereen beschikbaar gesteld als API. De API bouwt voort op TensorFlow, het machine learning (ML) framework van Google. De zoekmachinegigant past dit systeem ook toe in producten zoals NestCam, de herkenningsfunctie in Image Search en de huisnummer- en naamherkenning in StreetView. Het ML-systeem is verschenen onder de naam TensorFlow Object Detection API.  De codebase is een opensource framework dat bovenop TensorFlow is gebouwd en moet het ontwerpen, trainen en uitrollen van objectherkenningmodellen makkelijk maken. Google stelt het ML-systeem niet alleen beschikbaar om zijn eigen producten en diensten te verbeteren, maar om de ontwikkelingen in de wetenschap te ondersteunen.

Het opensource framework bevat al enkele herkenningsmodellen, zoals de Single Shot MultiBox Detector (SSD), Region-based Convolutional Neural Networks (R-CNN) en Region-based Fully Convolutional Networks (R-FCN) samen met relevante extensies. De MobileNets-variant van Single Shot MultiBox Detector is speciaal geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele platforms.

Deel dit artikel of reageer