Eerste indruk: beta van Destiny 2 smaakt naar meer

We speelden de beta van de game Destiny 2: mooiere graphics en meer tactiek.

Het is alweer drie jaar geleden dat gamestudio Activision de firstperson-shooter Destiny lanceerde. Met miljoenen actieve spelers is Destiny een van de grootste games van dit moment. Activision en Bungie komen dit najaar met het langverwachte Destiny 2. Sinds vanavond (21 juli) is de beta beschikbaar voor iedereen op PS4 en Xbox One. Pc-spelers moeten nog heel even wachten, want de pc-beta komt pas in augustus uit. We speelden de beta al en geven onze eerste indruk in deze video vanaf het launch-event van Activision in Utrecht:

Nieuwe subclasses

In de beta krijgen we een voorproefje van wat we in de volledige game voorgeschoteld krijgen. De beta bestaat uit de eerste single-player missie van de game genaamd Homecoming, waar je gelijk kennismaakt met de ‘main bad guy’, een strike-missie en de optie om in de Crucible tegen elkaar te strijden in multiplayer. Ook nieuw zijn de subclasses voor de Titan, Warlock en Hunter. De Titan krijgt de nieuwe subclass genaamd de Sentinel, waar je over een mobiel schild beschikt, wat je ook naar je tegenstanders kan gooien. Verder kan de Sentinel een barricade oproepen waar tegenstanders niet doorheen kunnen schieten.

De Warlock heeft de nieuwe subclass, de Dawnblade, waarmee je je Warlock verandert in een vuurzwaard gooiende magiër. Ook heeft de Warlock het vermogen om of een aura op te roepen die je extra wapenschade geeft of die je over een bepaalde tijd levens terug geeft. En als laatste heeft de Hunter als nieuwe subclass, de Arcstrider. Deze beschikt over een bliksemstaf, waarmee je zo dicht mogelijk bij je vijanden moet komen om ze vervolgens neer te steken met je staf. En de Hunter beschikt over een ontwijkactie waarmee je of melee energie herstelt of je wapen automatisch herlaadt.

Light level

Alle drie de classes beschikken over dezelfde granaten als in het eerste deel van Destiny. Alle wapens en uitrustingen die je verdient in de beta hebben hetzelfde light level. Een light level is wanneer je Guardian level 20 bereikt. Hierna gaat een apart level-systeem beginnen wat hoger wordt wanneer je betere wapens en uitrusting krijgt. Verder heeft je light level ook invloed op je vaardigheden zoals je granaat en supercharge, deze worden ook sterker des te hoger je light level is. Het maakt dus niet uit wat voor soort gear je gebruikt, je light level blijft hetzelfde. Het enige wat verandert, zijn de bonussen van de wapens. Zo heeft een bepaald pistool explosieve kogels en een ander wapen weer meer kogels in een magazijn.

Release op 8 september

Alles wat je in de beta verdient, is niet terug te krijgen in de complete game. Je moet helemaal opnieuw beginnen. De complete game komt 8 september uit voor alle consoles. Vanaf het launchevent van de beta in Utrecht praat Remco je bij over Destiny 2:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal voor onze review over Destiny 2 binnenkort. In samenwerking met Activision.

Deel dit artikel of reageer