YouTube test verschillende snelheden voor afspelen video in app

Volgens 9to5Google zijn er experimenten gaande in de Android-app van YouTube met verschillende afspeelsnelheden van video’s. Die mogelijkheid was er al een tijdje op de desktopversie van YouTube onder de instellingen, als je dat nog niet gezien hebt. Dat gaat van 0,25 tot 2 keer de normale snelheid en kan handig zijn als iets net niet op de juiste snelheid is van zichzelf.

Nu kun je dus (als je de update hebt gehad en bij de gelukkigen zit in de eerste fase) in de Android app op de drie puntjes tikken om de snelheid te veranderen op dezelfde manier.

Nogmaals, niet iedereen met de Android app heeft deze update gekregen (volgens 9T5G gaat het om versie 12.29.57 van de app) dus het is op dit moment niet duidelijk of iedereen dit gaat krijgen of dat het om een experiment gaat dat Google niet wereldwijd gaat uitrollen.

Hopelijk wel, want hoewel je het niet altijd nodig zult hebben is het wel een fijne toevoeging aan de mogelijkheden die je hebt om je video’s te bekijken op YouTube. Laten we er dan ook maar van uit gaan dat we dit binnen een paar maanden op alle platforms (inclusief iOS) hebben.

[Afbeeldingen © emilijamanevska – Adobe Stock]