Waarom je voor het slapengaan geen water moet drinken

Er wordt altijd gezegd dat veel water drinken gezond is, en dat je daarom op moet letten hoeveel vocht je elke dag binnenkrijgt. Er is echter een reden waarom je beter geen water kunt drinken vlak voordat je naar bed gaat. Lees ook: Zo kun je zien of je uitgedroogd bent.

Om te zorgen dat je niet uitgedroogd raakt, is het van belang dat je genoeg water drinkt. Doe je dit niet, dan kun je onder andere vermoeid raken, prikkelbaar en lusteloos worden en hoofdpijn krijgen.

Nachtrust

Maar niet elk moment is even geschikt om je vochtreserves aan te vullen. Als je voor het slapengaan veel water drinkt, word je misschien ’s nachts (een aantal keer) wakker om naar het toilet te gaan. Hierdoor wordt je slaap onderbroken, waardoor je ’s ochtends minder uitgerust wakker wordt en een minder productieve dag zult hebben.

Het is daarom aan te raden om zo’n drie uur voordat je naar bed gaat je vochtinname wat te beperken. Dan heeft je lichaam de tijd om het vocht te verwerken en kun je voor de laatste keer naar het toilet voordat je naar bed gaat. Vul je reserves aan wanneer je ’s ochtends wakker wordt, zodat je er goed tegenaan kunt.Deel dit artikel of reageer