Nieuwe app ziet een dans in gekke bekken

Met Face Dance Challenge doe je gezichten na die op het scherm verschijnen om highscores te halen.

In Azië is Face Dance inmiddels een groot succes, maar de app is ook in Nederland gratis te downloaden. De bedoeling is dat je een nummer uitzoekt en daarop ‘danst’ door emoji in beeld na te doen. Denk aan een glimlach, naar links of rechts kijken of met je mond open knipogen.

Via de camera aan de voorkant van je smartphone wordt je gezicht geregistreerd. Als de app herkent wat je nadoet, telt hij punten bij. Highscores kun je vervolgens vergelijken met vrienden. Ook kun je jouw Face Dance opnemen en delen via sociale media. Online zijn dan ook al flink wat filmpjes te bekijken.

De app zelf is vrij hysterisch met allerlei animaties en knoppen. Je downloadt Face App gratis voor iOS en Android.

Deel dit artikel of reageer