Luna Display maakt draadloos een tweede scherm van je iPad

Met Luna Display kun je jouw iPad als tweede scherm gebruiken voor je Mac(Book). Dat gaat draadloos over wifi dankzij een dongle.

Luna Display is een hit op Kickstarter, waar het al bijna een half miljoen dollar heeft opgehaald. Het gaat om een klein stukje hardware dat je in de usb-c-poort van een Mac prikt. Je verbindt op zowel de iPad als op de Mac met een Luna-app en daarna werkt de iPad als een tweede scherm. Daarvoor moeten beide apparaten op hetzelfde wifinetwerk zijn aangesloten. Zonder wifi kun je ze verbinden met een Lightning-kabel.

Via de app kun je de iPad gebruiken als extra beeldscherm waar je apps naartoe sleept. Je kunt het iPad-scherm ook apart gebruiken als beeldscherm van de Mac met touchbediening. Daarnaast werkt het apparaat met allerlei accessoires, zoals externe toetsenborden en Apple Pencil.

Op Kickstarter kun je het stukje hardware bestellen voor 65 dollar. De levering is in mei 2018.

Deel dit artikel of reageer