Dit is de nieuwe robothond van Sony

Na ruim 10 jaar krijgt de robothond van Sony een opvolger. Hij heet opnieuw Aibo, heeft oled-schermen als ogen en kan apporteren.

Volgens Sony bouwt de nieuwe robothond ‘een emotionele band’ op met familieleden en biedt hij hen ‘liefde, affectie en plezier’. Aibo leert na een tijdje wat het baasje leuk vindt, zoals kwispelen, een pootje geven of met een bal spelen. De robothond kan zich op allerlei manieren bewegen en de ogen worden op ronde oled-schermen getoond, waardoor de gadget allerlei emoties kan uitbeelden. Ook heeft Aibo een camera waarmee je foto’s kunt maken, die je met een bijbehorende app bekijkt.

Aibo maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om slimmer te worden. Zo weet de robothond na verloop van tijd beter door het huis te lopen. Ook kun je tegen betaling nieuwe trucs kopen, die per stuk rond de 21 euro kosten. Om hem te latten apporteren, heb je Sony’s bot ‘Aibone’ (22 euro) nodig. 

Met een volle accu kan de gadget twee uur lang door de kamer huppelen. Opladen van nul tot honderd procent neemt ongeveer drie uur in beslag. Aibo gaat vanaf 11 januari in Japan in de verkoop voor een prijs van 198.000 yen, omgerekend zo’n 1500 euro. Of de robothond ook in Europa wordt verkocht, is nog niet bekend.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Deel dit artikel of reageer