Undercover: de eerste Nederlands/Belgische Netflix Original

De Originals blijven maar komen bij Netflix, nu dat de streaming videodienst in feite gewoon een eigen kanaal is. Daar zitten inmiddels ook al een hoop buitenlandse series bij die niet onder doen voor het Amerikaanse materiaal op Netflix, maar er was nog geen Nederlandse productie, alleen ideeën daarover.

Dat gaat veranderen, want in 2019 komt de eerste Belgisch-Nederlandse co-productie Undercover op Netflix. De misdaad-serie draait om één van de grootste XTC-producenten ter wereld, Ferry Bouman. Hij woont op de grens van België en Nederland in alle comfort, maar het rustige leven in zijn villa wordt verstoord door twee undercoveragenten die zijn netwerk willen oprollen.

Weinig details

De schrijvers van de serie zijn voornamelijk Belgisch, maar de hoofdrollen in de serie zijn voornamelijk voor Nederlanders. Anna Drijver en Frank Lammers gaan die invullen, maar wat voor karakters ze gaan spelen (of andere informatie) is nog niet bekend.

Als je op Netflix zoekt op de serie is er niks te zien behalve één zin: “Hij trainde jarenlang, beheerst de criminele manier van denken. Maar het leven in de onderwereld gaat de limiet van zijn loyaliteit op de proef stellen.” Klinkt als een typisch undercover-verhaal, maar wellicht wordt het wel een internationale hit. We gaan het zien als de serie over twee jaar te zien is.

[Afbeeldingen © Netflix]

Deel dit artikel of reageer