5 onmisbare gadgets voor in je auto

Is achteruit inparkeren niet jouw ding? Wil je graag je favoriete playlist altijd bij de hand hebben? Of raak je geregeld de weg kwijt? Geen paniek, wij zetten vijf onmisbare gadgets voor je op een rij om het beste uit je auto te halen, hoe oud hij ook is. Maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken, want al deze gadgets zitten standaard in de ŠKODA FABIA.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - navigatiesysteem

1. Navigatiesysteem

Zul je net zien, is je telefoon leeg als je ‘m nodig hebt voor navigatie. Hoe vind je nou de weg naar die ene belangrijke afspraak? De oplossing is simpel: met een navigatiesysteem. Deze gadget wordt veel gebruikt en is onmisbaar in elke auto. Er zijn zo veel verschillende soorten dat er zeker een bij zit die aan jouw wensen voldoet. Ook handig: een navigatiesysteem kun je gemakkelijk opladen in de auto, dus je zit nooit meer zonder routehulp. En als je geregeld op autovakantie gaat, is een navigatiesysteem ook geen overbodige luxe.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - bluetooth carkit

Zorg dat je altijd handsfree belt in de auto, zodat je de aandacht op de weg houdt. Dit gaat gemakkelijk met een bluetooth carkit.

2. Bluetooth carkit

Met een bluetooth carkit bel je gemakkelijk handsfree onderweg. Even snel een telefoontje naar huis, een telefonisch interview houden of een klant bellen; met een bluetooth carkit kan het allemaal én het is ook nog eens veilig. Je hebt je telefoon namelijk niet in de hand en je houdt de aandacht op de weg. Daarnaast kun je met deze carkit jouw favoriete playlist afspelen. Het maakt dus niet meer uit of je een oudere auto hebt zonder bluetooth-mogelijkheden of USB-aansluitingen. Handig toch?

5 onmisbare gadgets voor in je auto - telefoonhouder

3. Telefoonhouder

Als je een bluetooth carkit hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel ergens je telefoon laten. Een telefoonhouder biedt dan de oplossing. Zo heb je je telefoon in het zicht en kun je er altijd bij. Ook als je geen bluetooth carkit hebt, is een telefoonhouder ideaal. Want we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat rijden met een telefoon in de hand gevaarlijk is en dat het je een fikse boete kan opleveren. Je aandacht gaat naar de telefoon, je kijkt naar beneden en je ziet niet meer wat er op de weg gebeurt. Daarom is een telefoonhouder tegenwoordig niet meer weg te denken uit een auto. Met je smartphone in een houder heb je onderweg goed zicht op het scherm voor bijvoorbeeld navigatie en kom je niet in de verleiding om ‘m in je hand te nemen. Alles voor jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - USB-autolader

4. USB-autolader

Zijn jouw mobile devices ook altijd leeg als je ze écht nodig hebt? Met een USB-autolader is dat verleden tijd. Je laadt al jouw devices gemakkelijk en snel op terwijl je onderweg bent. De USB-lader steek je in een 12 volt contact (bijvoorbeeld de ouderwetse sigarettenaansteker) en je sluit je device aan met het gebruikelijke snoer. Voor iedereen simpel en zo gebruik je de tijd dat je in de file staat, of wanneer je lang onderweg bent ook nog eens heel handig; thuis of op werk kun je weer volop gebruikmaken van jouw opgeladen device.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - achteruitrijcamera

5. Achteruitrijcamera

Niet iedereen is een held in achteruit inparkeren en dat is helemaal niet erg. Gelukkig sta je er niet meer alleen voor, want een achteruitrijcamera is voortaan je beste vriend. Je ziet precies wat er achter je auto gebeurt en zo bots je dus nooit meer tegen dat ene vervelende paaltje aan.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tegenwoordig wel gadgets voor. Door allerlei gadgets aan te schaffen, kun je je auto blijven verbeteren, maar dat kan een hoop geld kosten. Het is daarom verstandig om voortaan bij aanschaf van een nieuwe auto te letten op functies die jij belangrijk vindt. Zo zijn de ŠKODA FABIA Combi Drive en ŠKODA FABIA Hatchback Monte Carlo standaard uitgerust met bovenstaande functies en zelfs nog meer. Wat denk je van bijvoorbeeld een ijskrabber in de tankdop en een parapluhouder? Zo hoef je niet meer alle gadgets apart aan te schaffen en ben je een stuk veiliger onderweg. Autorijden was nog nooit zo’n feest!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ŠKODA.

Deel dit artikel of reageer