Koppel een Payment Service Provider aan WooCommerce

Ontvang snel online betalingen in je WooCommerce-shop met de eenvoudige betaalplug-in van PayCheckout

Voordat je een webshop  kunt laten draaien, moet je ervoor zorgen dat je live betaalmethoden aanbiedt op de betaalpagina. Als je klanten met bijvoorbeeld iDEAL, creditcard, Bancontact of een achterafbetaalmethode wilt laten betalen, heb je een koppeling met een Payment Service Provider nodig. En laat de koppeling met Payment Service Provider PayCheckout heel eenvoudig zijn met een gratis plug-in voor WordPress. Zonder veel moeite heb je de plug-in geïnstalleerd, een account aangemaakt bij een Payment Service Provider, alle betaalmethoden die je wilt aanbieden geactiveerd en een testbetaling uitgevoerd.

Zonder codes te gebruiken

Het enige dat je nodig hebt, is een WooCommerce-shop en je bedrijfsgegevens. Met de plug-in beheer je alle betalingen in één overzicht en pas je instellingen toe om de betaling voor de klant zo soepel mogelijk te laten lopen.

In deze workshop volg je in 8 korte stappen hoe je de betaal plug-in van Payment Service Provider PayCheckout installeert en configureert zodat je binnen no time betalingen in je WooCommerce-shop kunt ontvangen.

“In een WooCommerce-shop mogen online betalingen niet ontbreken”

 
 
 
1. Plug-in installeren

De eerste stap is het downloaden van de betaalplug-in. De plug-in vind je eenvoudig in het WordPress Dashboard de pagina ‘plug-ins’. Open hier ‘Nieuwe plug-in’ en zoek rechtsboven bij ‘plug-ins zoeken’ naar PayCheckout. Je installeert de plug-in via de knop ‘Installeren’.
scan \\ wdw stap 1

2. Plug-in activeren

Voordat je de plug-in kunt gebruiken, dien je deze eerst te activeren. Na de installatie verschijnt de knop ‘Activeren’ op dezelfde plek als waar de installatieknop stond. Na het activeren van de plug-in word je doorgeleid naar de plug-in overzichtpagina. Hier zie je de plug-in ‘PayCheckout voor WooCommerce’ staan. Klik hier op ‘Betalingsinstellingen’ om naar de instellingen van de plug-in te gaan. Je komt ook bij de instellingen via WooCommerce > Instellingen > Afrekenen > PayCheckout.
scan \\ wdw stap 2

3. Account aanmaken bij PayCheckout

Je hebt nu een account bij PayCheckout nodig om de instellingen te koppelen. Klik op ‘Meld je aan bij PayCheckout’. Zorg dat je de bedrijfsgegevens zoals een maximaal zes maanden oud KVK-uittreksel, de identiteitsbewijzen van alle personen op het uittreksel en het zakelijke bankrekeningnummer bij de hand hebt, zodat je de aanmelding snel kunt doorlopen. De naamstelling van het rekeningnummer moet (precies) overeenkomen met de naam die je opgeeft. Je vraagt goedkeuring aan voor het account, zodat PayCheckout de aanvraag in behandeling kan nemen.
scan \\ wdw stap 3

4. Webshop toevoegen

Voeg vervolgens de webshop toe in de PayCheckout-portal via Instellingen > Apps > App toevoegen. Hier vind je de API-gegevens die je nodig hebt om de plug-in te koppelen aan je PayCheckout-account. Vraag vervolgens ook hier goedkeuring voor aan.
scan \\ wdw stap 4

5. Betaalmethoden aanvragen

Als je een webshop hebt toegevoegd, kun je de betaalmethoden die je witl aanbieden aan de shop toevoegen. Hiervoor ga je naar ‘Betaalmethoden’ in het webshopmenu. Klik rechts naast iedere gewenste betaalmethode op ‘Betaalmethode aanvragen’. Als je deze via PayCheckout hebt aangevraagd, hoef je daar niets meer aan te doen in de WooCommerce plug-in.
scan \\ wdw stap 5

6. Betaalmethoden instellen

Voordat je daadwerkelijk live betalingen kunt ontvangen, schakel je de betaalmethoden via de betaalinstellingen in in en stel je ze naar jouw wensen in. Rechts naast iedere betaalmethode in het betaalmethodeoverzicht van PayCheckout klik je op Instellingen en kies je ‘Inschakelen’ voordat je live gaat. Daarnaast koppel je hier voor betaalmethoden zoals PayPal en AfterPay een apart account. Ook heb je hier de mogelijkheid om bijvoorbeeld toeslagen, omschrijvingen en restricties toe te voegen.
scan \\ wdw stap 6

7. Plug-in koppelen aan je PayCheckout account

Bij het toevoegen van je webshop in stap 4, kreeg je een API ID en API sleutel voor je webshop in WooCommerce. Deze kopieer en plak je in de afrekeninstellingen van de PayCheckout WooCommerce plug-in. In dit scherm heb je nog een aantal opties om in- of uit te schakelen, zoals Testomgeving en Google analytics. Vervolgens sla je de wijzigingen op en heb je het account gekoppeld.
scan \\ wdw stap 7

8. Betalingen ontvangen

Je bent nu zo ver om betalingen te ontvangen! Als je direct live betalingen wil ontvangen, moet je de test-omgeving in de instellingen van de plug uitschakelen. Daarvoor ga je eerst in WooCommerce naar ‘Opties voor afrekenen’ en kies je ‘Forceer veilig afrekenen’. Dit kun je alleen doen, wanneer je webshop een SSL-certificaat heeft. Ga vervolgens terug naar de plug-in instellingen om het Test-omgeving vinkje uit te schakelen en je bent live!
scan \\ wdw stap 8

Een testbetaling doen in de Sandbox

Voordat je live betalingen gaat ontvangen, wil je er zeker van zijn dat je alles goed hebt ingesteld. Dat kun je testen met de Sandbox. De Sandbox is de test-omgeving waarmee je in kunt loggen met je PayCheckout account. Die test-omgeving ziet er precies hetzelfde uit als de live-omgeving. Zorg ervoor dat je ook in deze omgeving de betaalmethoden inschakelt en dat je in de plug-in in WooCommerce het vinkje bij ‘Testomgeving’ aanzet.
Doe een testbetaling via je webshop. Je ziet via ‘Betalingen’ in de sandbox van je PayCheckout account de betalingen binnen komen. Werkt het? Zorg dan dat je alle instellingen in de WooCommerce plug-in en de configuratie in PayCheckout live zet om live betalingen te ontvangen.
evt. scan \\ wdw Sandbox.png

Deel dit artikel of reageer